تاریخ انتشار: شنبه 1404/01/16 - 23:53
کد خبر: 533354

در پی انتقادها به دنبال خبر سفر حاشیه‌ساز شهرام دبیری؛

قطب جنوب و برکناری یار قدیمی رئیس جمهور/ صفر تا صد سفر لاکچری معاون پارلمانی چه بود؟

قطب جنوب و برکناری یار قدیمی رئیس جمهور/ صفر تا صد سفر لاکچری معاون پارلمانی چه بود؟

اوایل نوروز ۱۴۰۴ بود که خبر سفر حاشیه‌ساز شهرام دبیری در فضای مجازی منتشر شد و کاربران فضای مجازی و رسانه‌های فارسی زبان از انجام این سفر که طبق برآورد‌ها با هزینه میلیاردی برای هر نفر صورت می‌گیرد انتقاد و آن را مذمت کردند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ شاید اگر یک روزی به شما می‌گفتند: «قطب جنوب می‌تواند باعث برکناری معاون پارلمانی رئیس جمهور شود.» خنده‌تان می‌گرفت و برایتان غیر قابل باور بود، اما باید گفت برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی یا شاید تاریخ سیاست جهان، یک سفر قطب جنوب سبب جدا شدن عضو کابینه وفاق ملی از دولت چهاردهم شد و دوست قدیمی رئیس جمهور، یعنی شهرام دبیری که در جایگاه معاون پارلمانی رئیس جمهور حضور داشت از این جایگاه یعنی معاونت پارلمانی دولت چهاردهم کنار پذاشته شد.

اوایل نوروز ۱۴۰۴ بود که خبر سفر حاشیه‌ساز شهرام دبیری در فضای مجازی منتشر شد و کاربران فضای مجازی و رسانه‌های فارسی زبان با استناد به استوری اینستاگرام همسر معاون سابق پارلمانی رئیس جمهور که در آن نوشته بود «پیش به سوی قطب جنوب» از انجام این سفر که طبق برآورد‌ها با هزینه میلیاردی برای هر نفر صورت می‌گیرد انتقاد کردند و آن را مذمت کردند.

تکذیبه‌های خلاف واقع دوستداران دولت برای یک سفر لاکچری

بعد از اینکه خبر این سفر در فضای مجازی منتشر شد و مورد انتقاد قرار گرفت، ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت، در اقدامی قابل تامل در تکذیبیه‌ای نوشت: این خبر به بهانه‌ای برای تخریب دولت چهاردهم و تقاضا از رئیس جمهور برای برکناری این عضو دولت درصورت تایید این سفر تبدیل شده است و این سفر مربوط به سال‌های گذشته و زمانی است که آقای دبیری مسئولیت دولتی نداشتند.

نکته تاسف بار این است که خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) به جای اینکه به دنبال شفافیت مسئله باشد و بتواند پاسخ های قانع کننده ای به افکار عمومی ارائه دهد ساده ترین را راه را انتخاب کرد و اصل سفر لاکچری شهرام دبیری را منکر و تکذیب کرد که با روشن شدن اصل موضوع مشخص شد  که تکذیبیه ها فقط برای پوشاندن اصل موضوع بوده است و نه اینکه به رسالت رسانه ای خود عمل کنند و این گونه رفتارها در دراز مدت باعث ایجاد بی اعتمادی به رسانه های منتسب به دولت را به همراه خواهد داشت .

در ادامه روابط عمومی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری نیز در سایت رسمی خود صراحتاً این سفر را تکذیب کرد و اظهارداشت که تصاویری که منتسب به این سفر منتشر می‌شود، قدیمی بوده و مربوط به قبل از دوره مسئولیت وی بوده است.

همچنین در این میان تصویری از یک پیام منتسب به سهرام دبیری در فضای مجازی منتشر شد که در آن نوشته بود: «فکر نمیکنم سفر من ضرری به مردم و جامعه بزنه. فعلا دولت و مجلس هم که جلسه ندارند. من تمام سفرهایم را با هزینه شخصی می‌روم و موضوع سفر هم یک مسئله شخصی است که برخی می‌خواهند از آن برای تخریب من استفاده کنند. من کاری را که فکر میکنم درسته انجام می‌دهم و تا بحال ضررم به مردم و جامعه نرسیده است.

این تکذیبیه و این پیامی که از طرف دبیری منتشر شد، باعث شد جنجال‌های مرتبط با این قضیه افزایش یابد و باعث شد اکثریت چهره‌های سیاسی و اجتماعی بر علیه این واکنش دولت و خود دبیری موضع منفی بگیرند.

واکنش چهره‌های سیاسی به سفردر سرزمین پنگوئن‌ها:

می‌توان گفت این رویداد که در جریان تعطیلات نوروز انجام شد، یکی از معدود اتفاقات بعد از تشکیل دولت بود که به شکل متفقانه مورد انتقاد همه چهره‌های سیاسی و اجتماعی همسو و غیر همسو با دولت قرار گرفت و اکثریت فعالان سیاسی نسبت به آن موضع منفی گرفته و آن را مخالف با شئون نهج‌البلاغة محور دولت قلمداد کردند.

به عنوان مثال محمد فاضلی، جامعه شناسی که در ایام انتخابات در میزگرد فرهنگی کنار رئیس جمهور حضور حاشیه‌سازی داشت در این مورد نوشت: «آقای ‎پزشکیان اگر خبر سفر معاون شما به قطب جنوب درست است، در برکناری او درنگ نکنید. برایش مهم نبوده در چه زمانه سختی برای مردم و در دوره کدام رئیس‌جمهور - حافظ نهج‌البلاغه - راهی قطب جنوب می‌شود. فهم موقعیت، حداقل لازمه سیاست‌ورزی است؛ و با «پول خودم است» قابل جایگزینی نیست.»

یا محمد مهاجری، روزنامه نگار همسو و طرفدار دولت پیرامون این سفر نوشته بود: «جناب آقای پزشکیان سفر لاکچری معاون پارلمانی‌تان به قطب‌جنوب با وجود پرس‌وجو‌های متعددتکذیب نشد. اگر خبر درست باشد وجود چنین مدیرانی در دولت‌تان با نهج‌البلاغه‌ای که برای‌مان خوانده‌اید منافات دارد. وقت برکناری‌اش همین‌الان است نه حتی یکساعت دیگر. بدهی که به کسی ندارید. دارید؟»

علی خضریان، نماینده تهران در مجلس دوازدهم هم پیرامون این سفر نوشته بود: «جناب آقای دکتر ‎پزشکیان! آیا خبر سفر‌های متعدد تفریحی معاون جنابعالی به کشور‌های اروپایی و اخیراً ‎قطب_جنوب درست است؟! آیا نمی‌خواهید همچون سیره مولایمان علی (ع) نسبت به کارگزاری که سفره اغنیا را برگزید و یا کار‌های حکومتی را رها کرده و به لهو و لعب پرداخت، او را مؤاخذه و عزل کنید؟»

یکی از مصادیق خلاف نهج البلاغه که شعار اصلی دولت عمل کردن به آن بود در این سفر، هزینه سرسام‌آور آن بود. امیرالمومنین علی بن ابی طالب در نامه ۴۵ نهج البلاغه شریف، خطاب به عثمان بن حنیف والی بصره نوشته بود: «ای پسر حنیف، به من خبر رسیده که مردی از جوانان اهل بصره تو را به مهمانی خوانده و تو هم به آن مهمانی شتافته‌ای، با غذا‌های رنگارنگ، و ظرف‌هایی پر از طعام که به سویت آورده می‌شده پذیراییت کرده‌اند، خیال نمی‌کردم مهمان شدن به سفره قومی را قبول کنی که محتاجشان را به جفا می‌رانند، و توانگرشان را به مهمانی می‌خوانند.» و عثمان بن حنیف را به خاطر انجام این کار مورد توبیخ قرار داده بودند.

چرا باید از دولت بابت عزل دبیری تقدیر کرد؟

عزل شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور هر چند مقداری با تاخیر، اما در اولین روز کاری بعد از تعطیلات نوروزی ۱۴۰۴ توسط رئیس جمهوری اسلمی ایران مسعود پزشکیان اتفاق افتاد و مورد استقبال منتقدین و موافقین دولت قرار گرفت و از طرف بسیاری از فعالان مجازی و احزاب و چهره‌های سیاسی مورد تقدیر و تشکر قرار گرفت.

رئیس جمهور در حرکتی بی سابقه در تاریخ عزل و نصب‌های مسئولین جمهوری اسلامی در حکم عزل معاون سابق پارلمانی خود نوشت: «در این ایام پس از بررسی خبر، قطعی شد که در ایام نوروز در سفر تفریحی قطب جنوب بودید. در دولتی که مفتخر به اقتدا به مولای متقیان است و در شرایطی که هنوز در کشورمان فشار‌های اقتصادی بر مردم زیاد و محرومان پرشمارند، سفر پر هزینه تفریحی مسئولان رسمی، حتی با هزینه‌های شخصى، قابل دفاع و توجیه‌پذیر نبوده و با معیار ساده‌زیستی مسئولان سازگار نیست.

دوستی دیرین و همکاری و خدمات ارزشمند شما در معاونت پارلمانی دولت چهاردهم، مانع آن نیست که پایبندی به صداقت، عدالت و وعده‌هایی که به مردم دادیم، مقدم داشته شود. بنابر این از ادامه همکاری با شما در دولت چهاردهم معذوریم.»

رئیس جمهور با صدور این حکم بدون تعارف با دوست قدیمی خود برخورد کرده است و ثابت کرده است که افکار عمومی مردم و احترام به آن برای وی بسیار پر اهمیت‌تر از اطرافیان و اعضای کابینه‌اش است و افکار عمومی مردم برای او جایگاه ویژه‌ای دارد.

همچنین مسعود پزشکیان نشان داد که عمل با شعارهایش در زمان انتخابات و در سخنرانی‌هایش که با محوریت کلام امیرالمومنین و سیره نهج‌البلاغه است منافاتی ندارد و اگر ببیند در دولتش کنشی بر خلاف شعار‌ها و وعده‌های انتخاباتی یعنی حکومت به شیوه حکومت علوی رخ بدهد با آن بدون تسامح برخورد می‌کند.

نکته آخر اینکه که دولت باید در رابطه با اینگونه اتفاقات و هزینه‌سازی‌ها برای نظام مورد ملاحظه قرار دهد این است که قبل از اینکه خبری از این دست سفر‌ها از اعضای دولت منتشر شود، نظارت خود را در قبال سفر‌های اعضای دولت افزایش دهد و اجازه ندهد برخی از عناصر دولت با اقداماتی که مروج زندگی اشرافی و لاکچری مخصوصا در این شرایط ویژه اقتصادی قرار داریم  مفاهیمی همچون ساده‌زیستی و عدالت اجتماعی زیر سوال برود و مردم را نسبت به دولت مردان خود ناامید کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
آغاز چرخه باطل؛ دولت بی‌برنامه، جامعه‌ بی‌حافظه!
چهارمین شماره نشریه فرهنگی- اجتماعی «مبدا» منتشر شد +دانلود
زوایای پنهان مذاکره با آمریکا
اولین شماره نشریه علمی- دانشجویی «ایران مهر» منتشر شد +دانلود
عزم رئیس‌جمهور چین بر مقابله با آمریکا
صعود بیت‌کوین با توقف ۹۰ روزه تعرفه‌های آمریکا
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
قیمت نفت عقب‌نشینی کرد
امشب آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴؛ فرصت تمدید نمی‌شود
تازه‌ترین آمار ثبت‌نام در نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
عراقچی: آتش‌بس در غزه کلید حل دیگر بحران‌های منطقه است
واردات طلا رکورد زد
روغن نداریم حتی برای شما دارنده کالابرگ +جدول قیمت کالای اساسی
حراج شمش طلای دولتی یکشنبه ۲۴ فروردین ماه برگزار خواهد شد
وکیل کیفری برای مواد مخدر: چگونه از اتهام پاک شوید؟
نکات حقوقی ثبت شرکت را بشناسید
هشدار چین به شهروندانش: سفر به آمریکا خطرناک است!
وقتی نبود نسخه موبایل‌فرندلی، مشتری‌هامونو فراری داد!
فیلم| اولویت مجلس باید حل مشکلات اقتصادی باشد / وزارت خارجه روایت اول روند مذاکرات را اطلاع‌رسانی کند
زوایای پنهان مذاکره با آمریکا
آغاز چرخه‌ی باطل: دولت بی‌برنامه، جامعه‌‌ی بی‌حافظه
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top